maandag 22 september 2014

Herfst - ons seizoen - foto topic

Wij houden niet van hitte. In de zomer staan wij uit. Maar als de blaadjes vallen en wind weer koeler wordt, de luchten helder en de lichtval zachter is, ja, dan gaan we op stap.

Helaas is het nog te warm voor de step, die blinkend en voorzien van nieuwe remblokjes al trappelend staat te wachten. Dan de wandelschoenen maar aan en op pad, met heren en camera. Een blik in onze "standaard wandelrondes" die nooit vervelen.

Hier draaien we van de weg af, het Beesel's broek in. Langs de populieren-opstand. Opstandig als ze zijn, laten ze als eerste hun blad vallen 

Geen licht zo mooi als dat op herfstochtenden

Spot amuseert zich terwijl ik foto's maak

Heerlijk zandsnoet.

Een uitbraak van spinnenwebben

We hadden publiek

Natuurkunst boven en onderNog meer publiek. Hoewel.. deze leek meer in zichzelf gekeerd te genieten van de ochtendzon

De Swalm slingert zich door het landschap dat opgefleurd wordt door bloeiende balsemien

Stevige man in de verteTerwijl ik interesse hebben in de bloemen, checken de heren even of broer konijn thuis is. Dit wandelpaadje noemen wij niet voor niks het dassenpaadje. Een smal pad tussen zandwal en prikkeldraad, waaraan een heel stelsel aan holen grenst. Een enkele keer, in de schemer, zien we hier ook een das. 
Er wordt altijd gezegd dat dassen erg bang zijn voor honden, maar de keren dat we er echt tegen kwamen gingen ze of op 't gemakje door met waar ze mee bezig waren, liepen gezellig een stukje parallel mee op door het bos of kuierden een andere kant in. 

Na een 2.5 uur lopen waren we moe maar voldaan weer thuis. 
En dorstig: handig zo'n verhoogde drinkbak!